Pyszna zupa krem pomidorowo-paprykowa

Krem pomidorowo-paprykowy



Składniki:
* Seler korzeniowy - połówka
* Marchew - 1 sztuka
* Papryka czerwona - 2 sztuki
* Pomidory w puszce 400 g 
* Cebula - 1 sztuka
* Czosnek - 4 ząbki
* Pieprz  - pół łyżeczki
* Sól - pół łyżeczki
* Oregano - płaska łyżeczka
* Bazylia - 1 łyżeczka
* Papryka słodka - 2 łyżeczki

1 porcja zupy (ok.450 g) to jedynie 140 kcal!


Sposób przygotowania:
1. Kroimy w kosteczkę marchewkę, paprykę i seler. Cebulę drobno siekamy. Dodajemy obrane i zmiażdżone ząbki czosnku. Całość wrzucamy do garnka.
2. Zalewamy wodą na ok. 1 cm ponad powierzchnie warzyw i gotujemy pod przykryciem aż zmiękną.
3. Zawartość puszki pomidorów dodajemy do gotujących się warzyw, a następnie całość blendujemy.
4. Dodajemy przyprawy.


ŻYCZYMY SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz