Składniki:
*
Seler korzeniowy - połówka
*
Marchew - 1 sztuka
*
Papryka czerwona - 2 sztuki
*
Pomidory w puszce 400 g
*
Cebula - 1 sztuka
*
Czosnek - 4 ząbki
*
Pieprz - pół łyżeczki
*
Sól - pół łyżeczki
*
Oregano - płaska łyżeczka
*
Bazylia - 1 łyżeczka
*
Papryka słodka - 2 łyżeczki
1 porcja zupy (ok.450 g) to jedynie 140 kcal!
Sposób przygotowania:
1. Kroimy w kosteczkę marchewkę, paprykę i seler. Cebulę drobno siekamy. Dodajemy obrane i zmiażdżone ząbki czosnku. Całość wrzucamy do garnka.
2. Zalewamy wodą na ok. 1 cm ponad powierzchnie warzyw i gotujemy pod przykryciem aż zmiękną.
3. Zawartość puszki pomidorów dodajemy do gotujących się warzyw, a następnie całość blendujemy.
4. Dodajemy przyprawy.
ŻYCZYMY SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz